Hjem > Aktuelt > Ladies' Night

Ladies' Night

24.03.2015

Mandag 23. mars stod Halden Storband på scenen i Sparebanksalen Black Box med hele seks kvinnelige vokalister. Fem av dem har aldri sunget med storband før, og det er noe av motivasjonen for å dra i gang en slik konsert.
 
Da Grethe J. Kruse høsten 2014 tok en pause som storbandvokalist, måtte bandet se seg om etter erstatter. Musikalsk leder Bjørn Ingvaldsen synes det var tungt å skille lag med Grethe, som har vært en av Norges beste storbandvokalister i en mannsalder og et av de mest musikalske mennesker han har jobbet med, sier han. 
 
Valget av erstatter som kvinnelig vokalist falt på Margrete Gaulin som nå har gjort 3 dansejobber og en konsert med bandet. Hun har tatt utfordringen på strak arm og har hatt en formidabel utvikling som storbandsangerinne.
 
Halden Storband får stadig forespørsler fra vokalister om å få synge med bandet, og de føler nå at tiden var moden for å slippe til nye vokalister. Bandet har derfor laget en ”Ladies’ Night” med hele seks kvinnelige vokalister. I tillegg til nevnte Margrete Gaulin, bidro Lise Backstrøm, Ann Helen Hjemli, Kristin Harboe, Inger Marie Vierli Vold og Gro Janet Haug Mo. De tre sistnevnte danner sangtrion ”The Rokke Sisters” som skal synge melodier av ”The Andrews Sisters”.
 
Lise Backstrøm er nok mer kjent i singer-songwriter sjangeren, men har tatt utfordringen med å synge jazz for aller første gang.
 
Ann Helen Hjemli er den eneste av vokalistene som ikke bor i Halden, men har sunget med flere av storbandets musikere i andre sammenhenger, også med mindre jazzgrupper, og hun sang senest i slutten av januar på Bryggerhuset Syd.
 
På en fullsatt konsert med stor jubel i salen ble det servert perler fra det kjente ”standard-repertoaret” i mange nye arrangementer bandet ikke har presntert før. Nevnes kan bl. a. ”Somebody Loves Me”, ”Summertime”, ”Tico Tico”, ”Beyond the Sea”, ”Where or When”, ”Fly Me to the Moon”, ”Besame Mucho” og ”Teach Me Tonight”.